Om oss

I över 40 år har We & Wine importerat och distribuerat en global portfölj av branschledande producenter till den svenska marknaden. Vi grundades 1975 och var en av de första vin- och spritleverantörerna som fick importlicens i Sverige och har sedan dess etablerat oss som en av landets ledande privatägda importörer. På We & Wine väljer vi även att arbeta med privatägda producenter av kvalitetsviner som delar liknande värderingar.

När vi närmar oss vårt 50-årsjubileum reflekterar vi över de milstolpar som har format vår verksamhet till den importör vi är idag. Vår livslängd är ett bevis på vårt orubbliga engagemang för, och förståelse för komplexiteten på den svenska marknaden, och vården av en gemenskap av producenter som delar en liknande önskan att lyckas. Vi är tacksamma för de relationer som vi har främjat under de senaste decennierna, och vi ser fram emot att fira fler framgångar inom en snar framtid. Hurra för de kommande 50 åren!

På We & Wine väljer vi ut producenter utifrån följande fyra nyckelpelare, som vi anser utgöra ett viktigt ramverk som vi baserar vår portfölj på. Vår anslutning till dessa pelare speglar vår ambition att bli Sveriges ledande importör av hållbarhetsinriktade producenter med en oöverträffad global portfölj av innovativa och prisbelönta viner.

Hållbarhet / Ekologi

Den svenska vindrickaren är bland världens mest utbildade och ställer höga krav på miljömeriter. Genom att erkänna detta har We & Wine åtagit sig att importera och distribuera producenter som uppfyller de stränga hållbarhetskraven på den svenska marknaden. Vidare ställer Systembolaget hållbarhet och ekologisk certifiering som minimikrav för många offertmöjligheter, och ekologiskt certifierade produkter som står för 20 % av den totala volymen som säljs i den svenska detaljhandeln.

We & Wine erkänner att ekologisk produktion inte nödvändigtvis är lika med det som är mest ekologiskt hållbart, och vi väljer partners som arbetar utöver enbart ekologisk certifiering mot en mer miljömässigt ansvarsfull vinodling. För att lära dig mer om hur våra producentpartners är engagerade i strävan efter en mer hållbar industri, besök de enskilda producentsidorna på vår webbplats.

Kritiskt erkännande

Vinvärlden har genererat ett komplext ekosystem av domare, kritiker och poängsystem. Även om urvalet till vår portfölj inte leds av poäng, inser vi att vi verkar inom en global industri av högutbildade yrkesmän, och vi ser det som vårt uppdrag att se till att även svenska konsumenter har tillgång till världens mest ansedda viner och producenter. Alla våra producenter har fått enastående kritik för sina individuella viner, vilket gör att våra kunder kan känna sig säkra på att de köper bland de bästa exemplen på en viss region eller stil. Vi söker kvalitet och typicitet inom våra inköp, samtidigt som vi omfamnar producenter som är djupt investerade i sin värdegrund.

Innovation

Innovation är ett tankesätt och på den ofta okonventionella svenska marknaden är öppenhet för innovation en tillgång. När vi väljer producenter till vår portfölj drivs We & Wine av ett orubbligt åtagande att leverera till marknadens behov, vilket ofta kräver att våra producenter är öppna för att “tänka utanför boxen” både när det gäller vinet och förpackningen det säljs i. Vår framgång under de senaste 5 decennierna har lett till att vi blivit marknadsledare inom innovationsområdet och vi är stolta över att hjälpa våra producenter att leverera till kommersiella möjligheter utöver deras standarderbjudande.

Tillgång

Vi tror på riktigt vin gjort på ett ansvarsfullt sätt av riktiga producenter, men vi tror också på att göra dessa produkter tillgängliga för svenska drinkare. Vi väljer att samarbeta med familjeägda producenter som producerar den volym vin som krävs för att arbeta via ett flerkanaligt förhållningssätt till den svenska marknaden; både kunna leverera premiumvin till såväl restaurangbranschen som till en av världens största vininköpare, Systembolaget. Vi är stolta över att arbeta nära våra producenter på lång sikt för att anpassa ett strategiskt förhållningssätt till vår marknad och placera rätt produkter i rätt kanaler. Vi väljer att inte arbeta reaktivt och föredrar att även arbeta långsiktigt med våra svenska kunder.

Använd gärna vårt kontaktformulär om du är intresserad av att arbeta med oss ​​antingen som producentpartner eller kund. Vi har ett öppet sinne när det gäller att utforska nya möjligheter för den svenska marknaden.

Kontakt

Våra centralt belägna kontor i centrala Stockholm ligger mitt i Vasastans pulserande restaurangkvarter. Från denna bekvämt belägna bas servar vi våra kunder i hela Sverige, med direktanställda säljare i Sveriges tre stora vincentra: Stockholm, Skåne (inkl. Malmö) och Göteborg. Vårt nätverk av nationella grossister som hanteras av ett dedikerat Key Accounts-team gör att våra produkter är tillgängliga i Sveriges yttersta hörn, så tveka inte att nå ut var du än befinner dig. Kontakta oss gärna via formuläret nedan eller kontakta gärna våra medarbetare direkt, så återkommer lämplig medarbetare med ett svar till dig.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Medarbetere

Besöksadress

We & Wine
Tegnérgatan 34
113 59 Stockholm, Sverige

Ring oss