Clément Sirop Sucre de Canne
Sirop de Canne är känd för att ha en torrare smak än typiskt socker och levererar äkta “terroir-driven” karaktär och en unik kryddkomponent till dina favoritcocktails, eller för att avsluta kulinariska godsaker. Det har varit en hemlig ingrediens för världens kunnigaste mixologer som använder Clément Sirop de Canne som ett alternativt sötningsmedel för att ge extra djup och komplexitet till sina samtida hopkok.
Joseph Cartron eau-de-vie de Kirsch
Körsbären till Cartron Kirsch skördas när de är fullmogna, nästan till sprickningsgränsen fulla med socker och välutvecklade smaker. Stjälkarna, eller svansarna, som de kallas sorteras bort för att undvika oönskad bitterhet.
Under jäsningen som pågår i 25 dagar rörs körsbären om dagligen. Destillationen sker i traditionella kopparpannor och den erfarna destilleraren avväger noga vilka delar av produkten som får vara kvar; den sista delen (”Svansen”) och den första delen (”Huvudet”) ska bort så att endast ”Hjärtat” blir kvar. Spriten tappas sedan upp på stora korgklädda glaskärl som kallas för demijohns för lagring.