Clément Agricole Gold Rum 40% 70 cl

Clément Syrop Sucre de Canne

Sirop de Canne är känd för att ha en torrare smak än typiskt socker och levererar äkta “terroir-driven” karaktär och en unik kryddkomponent till dina favoritcocktails, eller för att avsluta kulinariska godsaker. Det har varit en hemlig ingrediens för världens kunnigaste mixologer som använder Clément Sirop de Canne som ett alternativt sötningsmedel för att ge extra djup och komplexitet till sina samtida hopkok.

Clément Millésimé 2002

Destillerad 2002 har lagrats på gamla bourbonekfat under Martiniques sol i 20 år.

Clément 15 Years Old

15  Rhum Vieux är destillerad från sockerrörsjuice, typiskt i Martinique, och den bär stolt “AOC Martinique” loggan. En logga som står för en exemplarisk grad av expertis genom hela produktionen. Den har mognat tropiskt i 15 år i gamla bourbonfat, vilket har gett den en vacker mörk mahogny färg. 15 årig Rhum Vieux har en doft av bittersöt choklad och mocka samt noter av äpple och fikonsylt. Den har en fyllig och lyxig munkänsla som präglas av torkade kryddor och rostade nötter.

Clément XO

Clément XO Rhum Vieux är destillerad från sockerrörsjuice, typiskt i Martinique, och den bär stolt “AOC Martinique” loggan. En logga som står för en exemplarisk grad av expertis genom hela produktionen. Den har mognat tropiskt i sex år i gamla bourbonfat, vilket har gett den en vacker mahogny färg. Clément XO Rhum Vieux har en söt doft av brunt socker, torkad frukt, dadlar, katrinplommon och bakkryddor. Den ger en full munkänsla med smak av ek, söt pepparkaka och mocka.

Clément Rhum Agricole

Clément rhum blanc är en lättillgänglig och mycket blandbar rom, perfekt för cocktails. “Rhum Agricole” är destillerad från sockerrörsjuice, typiskt i Martinique, och den bär stolt “AOC Martinique” loggan. En logga som står för en exemplarisk grad av expertis genom hela produktionen.

Den har lagrats i rostfria ståltankar i sex månader och doftar sött och vegetabiliskt med inslag av svart te. Den mjuka och graciösa smaken med toner av nyklippt gräs och gröna bönor gör den perfekt att använda i förslagsvis en Piña Colada, Mojito, Daquiri eller Arawak.

Clément Canne Bleue

Sedan 1887 har produktionen av Clément rum bedrivits enligt traditioner och hävdvunna metoder från Homére och Charles Clément. Clément blanc är en lättillgänglig och mycket blandbar rom, perfekt för cocktails. “Rhum Agricole” är destillerad från sockerrörsjuice, typiskt i Martinique, och den bär stolt “AOC Martinique” loggan. En logga som står för en exemplarisk grad av expertis genom hela produktionen.

Den har lagrats i rostfria ståltankar i sex månader och doftar sött och vegetabiliskt med inslag av svart te. Den mjuka och graciösa smaken med toner av nyklippt gräs och gröna bönor gör den perfekt att använda i förslagsvis en Mojito eller i en Daquiri.

Clément 10 Years Old

Rhumhuset Clément släpper varje år en noggrant utvald åldrade Rhum Agricole som en del av deras Grand Reserva-portfölj. Clément tio år gamla Rhum Agricole har destillerats från färskpressad sockerrörsjuice och lagrats minst tio år i en kombination av jungfruliga och förkolnade ekfat. Den exceptionellt lagrade Rhum Agricole har en karaktär av kanel, vanilj och långa mandeltoner och doftar intensivt av rått trä, torkad krydda och rostad frukt.

Clément 10 årig Rhum Agricole är en begränsad utgåva av utvalda fat som hållits åt sidan av källarmästaren, för ytterligare lagring för att utveckla en oöverträffad distingerad karaktär samtidigt som de följer de traditioner från Clément. Den är AOC, Appellation d’Origine Contrôlée, certifierad av Martinique.

Clément VSOP

Clément VSOP Rhum Vieux är destillerad från sockerrörsjuice, typiskt i Martinique, och den bär stolt “AOC Martinique” loggan. En logga som står för en exemplarisk grad av expertis genom hela produktionen. Clément VSOP Rhum Vieux har mognat fyra år i gamla bourbonfat och fransk ek, vilket har gett den en vacker mahogny färg. Den har doft av salt kola, vanilj, kakao och mocha. Clément VSOP är mycket mjuk och balanserad med smaknoter av träig vanilj och rostad kokosnöt.

Clément Créole Shrubb Liqueur D’Orange

Rhum Clément Liqueur D’Orange är en fantastisk blandning av lagrad och olagrad fransk karibisk rom, macererad med soltorkade apelsinskal och karibiska kryddor. De igenkänningsbara kryddorna och den ljusa ryggraden gör den unik i kategorin apelsinlikör, vilket utmärker Rhum Clément Liqueur D’Orange till den bästa utblandningsspriten bland bartenders världen över.  Testa den i en margarita eller addera den i ett glas champagne för en extra nivå av elegans och komplexitet.