Jeanmaire Cuvée Brut NV

Laurent-Perrier Champagne Blanc de Blancs Brut Nature

Laurent-Perrier har alltid favoriserat Chardonnay som majoriteten av druvsorten i alla sina Cuvéer och var en föregångare till kategorin Brut Nature från 1981 med Ultra Brut.

Huset var tvungen att föra denna druvsort genom en Cuvée; endast sluttningarna av Montagne de Reims och Côte des Blancs planterade med Chardonnay har valts ut och plockats vid perfekt mognad med låg syra för att komma in i blandningen av denna Blanc de Blancs.

Laurent-Perrier Blanc de Blancs Brut Nature har fått fina utmärkelser så som:

Guldmedaljör – Decanter World Wine Awards 2021

Laurent-Perrier Champagne Brut Cuvée Rosé NV

En ikonisk roséchampagne

Cuvée Rose lanserades 1968 och var för tiden ett mycket modigt och kreativt initiativ från Laurent-Perrier. Cuvée Rose var en föregångare i form av macererad roséchampagne, och är än idag en ikon inom sin kategori.

100% pinot noir från 10 olika crus belägna i Montagne de Reims, bland annat från det berömda området Côte de Bouzy: Ambonnay, Bouzy, Louvois och Tours‑sur‑Marne.

”Hör till skaran förbisedda och nästintill bortglömda fantastiska roséchampagner. Fullmatad med röda bär, apelsinskal och grädde på toppen tar den enkelt an sig saffransrisotto med fänkål.”

Dagens Nyheter, Alf Tumble, 2020-12-25

Laurent-Perrier Champagne Demi-Sec Harmony NV

Harmony representerar den stil som var omåttligt populär under det glada tjugotalet, då champagnen flödade; Demi-Sec, det vill säga en champagne med charmen av en dos extra sötma.

Laurent-Perrier Champagne Alexandra Grande Cuvée Rosé Brut 2004

Ett utsökt äktenskap

I samband med den historiska starka årgången 1982 bestämde sig Bernard de Nonancourt och hans källarmästare för att skapa en unik cuvée genom att tillsätta lite chardonnay under jäsningsprocessen av pinot noir. Resultatet är en exklusiv cuvée, unik i sin stil, som uppkallades efter Bernards äldsta dotter, Alexandra. Sedan premiärårgången 1982 har vinet skapats i 7 årgångar, endast de år då chardonnay och pinot noir når perfekt mognad samtidigt.

Laurent-Perrier Champagne Brut La Cuvée NV

Druvsorten chardonnay står i fokus hos Laurent-Perrier, och andelen chardonnay i deras champagner är signifikant högre än hos de flesta andra champagnehus. Denna ädla druvsort bidrar med friskhet, elegans och kristallklar renhet. La Cuvée representerar Laurent-Perriers husstil, och karaktäriseras av en ovanligt hög andel chardonnay – minst 50 procent – vilket bidrar till en frisk och elegant champagne.

Laurent-Perrier Champagne Brut Grand Siècle No. 25

Återskapa den perfekta årgången

Den perfekta årgången existerar inte; men tack vare blandningskonsten har Laurent-Perrier ambitionen att skapa den. Grand Siècle är inte ett årgångsvin, men varje iteration är numrerad. Varje iteration av Grand Siècle är baserad på en basårgång (den yngsta) och kompletteras med två årgångar av de exklusiva årgångscuvéer Laurent-Perrier skapat tidigare år. Grand Siècle No 25 är en blandning av de tre toppårgångarna 2008 (65%), 2007 (25%) och 2006 (10%), och är den andra Grand Siècle som har iterationen utmärkt på flaskan.

Laurent-Perrier Champagne Brut Millésimé 2012

Laurent-Perrier är väldigt måna om kvalitén på sin årgångschampagne och producerar därför endast Brut Millésimé under exceptionella årgångar. 2012 var något komplicerad med vårfrost och hagelstormar och en mycket blöt sommar. Detta räddades dock upp av en varm och torr sommar som gav en begränsad skörd med med mycket god druvkoncentration. Chardonnay kommer från Côte des Blancs och Pinot Noir från Montage de Reims.

Laurent-Perrier Champagne Ultra Brut NV

Laurent-Perrier var först i Champagne med att skapa en cuvée helt utan tillsatt socker, dvs “zero dosage” eller “brut nature”. Deras Ultra Brut har varit föregångare för en idag mycket populär typ av Champagne.

Eftersom Ultra Brut vinifieras helt utan tillsatt socker, produceras denna cuvée endast under utvalda år. Kravet är att druvorna når optimal sockerhalt vid skörden, vilket tillåter produktionen av Ultra Brut med en perfekt balans mellan syra och naturlig sötma.

Endast 14 olika cuvéer av Ultra Brut har producerats hos Laurent-Perrier sedan premiären 1981.