Vignobles Berthier Sancerre Rouge 2021

Vignobles Berthier L’Instant Pinot Noir 2022

Jakob Jung Tradition Spätburgunder 2020

SPOKE Rudimental Pinot Noir 2021

Domaine René Bouvier Marsannay Longeroies ‘Vieilles Vignes’ 2019

Domaine René Bouvier Marsannay “Le Finage” 2020

Jeanmaire Cuvée Brut NV

Laurent-Perrier Champagne Brut Cuvée Rosé NV

En ikonisk roséchampagne

Cuvée Rose lanserades 1968 och var för tiden ett mycket modigt och kreativt initiativ från Laurent-Perrier. Cuvée Rose var en föregångare i form av macererad roséchampagne, och är än idag en ikon inom sin kategori.

100% pinot noir från 10 olika crus belägna i Montagne de Reims, bland annat från det berömda området Côte de Bouzy: Ambonnay, Bouzy, Louvois och Tours‑sur‑Marne.

”Hör till skaran förbisedda och nästintill bortglömda fantastiska roséchampagner. Fullmatad med röda bär, apelsinskal och grädde på toppen tar den enkelt an sig saffransrisotto med fänkål.”

Dagens Nyheter, Alf Tumble, 2020-12-25

Laurent-Perrier Champagne Demi-Sec Harmony NV

Harmony representerar den stil som var omåttligt populär under det glada tjugotalet, då champagnen flödade; Demi-Sec, det vill säga en champagne med charmen av en dos extra sötma.

Laurent-Perrier Champagne Alexandra Grande Cuvée Rosé Brut 2004

Ett utsökt äktenskap

I samband med den historiska starka årgången 1982 bestämde sig Bernard de Nonancourt och hans källarmästare för att skapa en unik cuvée genom att tillsätta lite chardonnay under jäsningsprocessen av pinot noir. Resultatet är en exklusiv cuvée, unik i sin stil, som uppkallades efter Bernards äldsta dotter, Alexandra. Sedan premiärårgången 1982 har vinet skapats i 7 årgångar, endast de år då chardonnay och pinot noir når perfekt mognad samtidigt.