Wine Australia och New Zealand Winegrowers provning på Operaterassen

Utforska kvaliteten och mångfalden hos australiskt och nyzeeländskt vin i detta spännande samarbete mellan Wine Australia och New Zealand Winegrowers. Det är första gången som Wine Australia och New Zealand Winegrowers slår sig samman i Norden och första gången som de genomför en provning i Sverige sedan 2019.


Aussies och Kiwis är bra kompisar med mycket gemensamt. Fint vin, fantastisk mat, fantastisk natur, det svala södra havet och en cool down-under attityd. Deras viner är ett uttryck för deras distinkta terroirer och de levande samhällen som skapar dem. Genom att fullända traditionella tekniker och uppfinna våra egna sätt att göra saker på, tänjer de på gränserna i jakten på de mest mångsidiga, spännande vinerna i världen. Missa inte detta unika tillfälle att smaka stjärnorna från södra halvklotet under ett och samma tak.


• 450 viner från 120 vingårdar
• Möt vinmakare och vingårdsägare – från nya stjärnor till stora namn
• Prova de senaste årgångarna från ikoniska producenter
• Upptäck alternativa druvsorter och nya vinstilar
• Utforska viner gjorda på ekologiska, biodynamiska och hållbara sätt

Vi är väldigt entusiastiska över att vara en del av denna provning, inte minst för att presentera rykande nya producenter i vår portfölj för första gången: Nocturne från Margaret River, Koerner från Adelaide Hills och Clare Valley, samt SPOKE från Nya Zeeland. Missa inte heller Margan Family från Hunter Valley och deras ikoniska Semillon.

Köpa biljetter här: https://www.ticketmaster.se/event/australian-and-new-zealand-wine-tasting-biljetter/645491

We & Wine lanserar exklusiva viner från välrenommerade Billaud-Simon i Chablis

Den 2:a november är det återigen dags för lansering av två toppviner från välrenommerade Chablis producenten Billaud-Simon i Systembolagets exklusiva sortiment. Vinerna som lanseras är Chablis Premier Cru Les Vaillons, art. nr 9015, 299 kr och Chablis Grand Cru Bougros, art. nr 90146, 649 kr.

Billaud-Simon

Billaud-Simon grundades 1815 av Charles Louis Billaud, och 115 år senare skapades dagens Domaine då hans arvinge Jean Billaud gifte sig med Renée Simon. Billaud-Simon utvecklades starkt under 1900-talet, och räknades snabbt till toppskiktet av traditionella Chablis producenter under ledning av sonen Bernard. 2014 köpte välrenommerade Domaine Faiveley en del av företaget, och genom stora investeringar i bl a modernisering av vineriet är nu kvalitetsfokuset inställt på det absoluta toppskiktet.